Over ons

Wij zijn reeds van jongs af aan gepassioneerde dierenliefhebbers. Sinds 1997 kweken wij papegaaien en parkieten.

Bij de Australische parkieten hebben wij de keuze gemaakt om verder te gaan met het handtam opvoeden van valkparkieten en grasparkieten.  Beide soorten zijn zeer geliefd omwille van hun speels en zacht karakter.  Naast de liefde voor Australische parkieten, kwam al vlug de interesse voor Afrikaanse papegaaien: hoofdzakelijk Grijze Roodstaarten en Bonte Boeren, later gevolgd door Rüppells en Meyers.  

Na de eerste kweekresultaten met deze vogels, waren wij snel verleid om ook deze baby’s handtam groot te brengen.  Om dit op de beste en meest professionele manier te verwezenlijken, maakten wij de voorbije jaren een strenge selectie in ons ‘gesloten’ kweekbestand.

Al onze kweekkoppels zijn getest op 4 ziektes: chlamydia, borna(PDD),  PBFD, polyoma.  Uw huiskamervogel wordt bij ons grootgebracht in de meest optimale omstandigheden: correcte huisvesting, aangepaste voeding en meermaals dagelijks contact met al onze gezinsleden.

Dankzij deze manier van werken, kunnen wij u een gezonde ‘gevederde  vriend’ aanbieden waar u nog vele jaren plezier zal aan beleven.

Behalve het afleveren van een gezonde en kindvriendelijke vogel, zorgen wij tevens voor alle nodige documenten: Cites, geslachtsbepaling, gezondheidscertificaat, …